Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Couscous med falafel

  • 1 porsjoner
  • 20 minutter
  • Lett
Couscous med falafel

Velg antall porsjoner

Ingredienser

  • Falafel

    • grønnefolk falafel
  • Couscoussalat

    • couscous, tørr, ferdig kokt
    • mynte, hakket
    • persille, hakket
    • tomat
    • gul løk
    • agurk
    • sitron, saften av
    • vanlig olivenolje
    • salt* og pepper*
  • Tahinidressing

    • tahini*
    • gjerne lønnesirup
    • sitronjuice
    • yoghurt naturell
    • hvitløk, presset
    • vann*, etter ønsket konsistens
    • salt* og pepper*
    • *ikke næringsberegnet

Slik gjør du det

  1. Kok opp couscous etter anvisning på pakken, og avkjøl. Rester fra tidligere middag kan brukes.
  2. Alternativer til couscous kan være bulgur, kokt byggryn eller ris laget av blomkål.
  3. Skjær opp tomat, løk og agurk i små terninger. Finhakk urtene.
  4. Bland sammen ingrediensene til couscous salaten og sett i kjøleskapet.
  5. Rør sammen ingrediensene til dressingen, og sett kjølig.
  6. Smak til begge tilbehørene med salt og pepper
  7. Grill falafelene noen minutter på hver side.
  8. Fordel salaten over på to fat. Legg på grillet falafel.
  9. Topp med dressing, ekstra urter og et dryss sesamfrø.

Tips: Lag gjerne dobbel porsjon av dressingen!

Den er også nydelig som dip eller i wraps, og holder seg godt noen dager i kjøleskapet.

Næringsinnhold

Relaterte produkter