Couscous med falafel

Velg antall porsjoner
Ingredienser
-
Falafel
- grønnefolk falafel
-
Couscoussalat
- couscous, tørr, ferdig kokt
- mynte, hakket
- persille, hakket
- tomat
- gul løk
- agurk
- sitron, saften av
- vanlig olivenolje
- salt* og pepper*
-
Tahinidressing
- tahini*
- gjerne lønnesirup
- sitronjuice
- yoghurt naturell
- hvitløk, presset
- vann*, etter ønsket konsistens
- salt* og pepper*
- *ikke næringsberegnet
Slik gjør du det
- Kok opp couscous etter anvisning på pakken, og avkjøl. Rester fra tidligere middag kan brukes.
- Alternativer til couscous kan være bulgur, kokt byggryn eller ris laget av blomkål.
- Skjær opp tomat, løk og agurk i små terninger. Finhakk urtene.
- Bland sammen ingrediensene til couscous salaten og sett i kjøleskapet.
- Rør sammen ingrediensene til dressingen, og sett kjølig.
- Smak til begge tilbehørene med salt og pepper
- Grill falafelene noen minutter på hver side.
- Fordel salaten over på to fat. Legg på grillet falafel.
- Topp med dressing, ekstra urter og et dryss sesamfrø.
Tips: Lag gjerne dobbel porsjon av dressingen!
Den er også nydelig som dip eller i wraps, og holder seg godt noen dager i kjøleskapet.