Men du lurer kanskje på hva vi ligger våkne og tenker på om natten, for så å finne svar på neste dag? Jo, det handler om at det finnes mange små og store grønnsaker, planter og urter som ennå ikke har slått rot i Norge. Men; kanskje det går an å tilpasse vekstforholdene for noen av dem, slik at vi i fremtiden kan tilby enda flere spennende og smakfulle Grønne Folk-produkter?
Det er derfor vi har testet bruk av ertemel, lagd av norske erter. Naboen dyrker dem, og en lokal mølle maler ertene til mel. Vi har også testet ut dyrking av hvitløk, og vi jakter på metoder for å dyrke bønner og å nyttiggjøre oss proteinkilden i matproduksjonen. Noen få råvarer må vi per i dag importere, som f.eks kikerter, men vi blir ikke ordentlig fornøyde før vi har funnet en norsk og selvsagt aller helst lokal løsning!
... og det som er utenpå
Det er ikke bare i produksjonen av mat som vi innoverer. Alle ønsker unødvendig bruk av emballasje til livs. Vårt bidrag er at vi pakker maten vår uten å tilsette gassblanding, en såkalt modifisert atmosfære (MAP), som krever mer volum. Dermed sparer vi emballasje hver gang vi pakker et produkt!
Snart kvitter vi oss også med all svart plastemballasje. Det gjør at du vil kunne nyte Grønne Folk-produktene våre i fargerike og mer bærekraftige skåler. Disse skålene består av mer enn 70 prosent resirkulert emballasje som også er resirkulerbar. Dette gjør at vi sparer 7 tonn ny plast og reduserer CO2-avtrykket til emballasjen med 30 % i løpet av ett år.
Skålene vil komme i en rekke ulike farger. Hvilken farge de får, avhenger av hvilken farge plasten har hatt i sitt forrige liv. Det legges derfor ikke til en ny farge i produksjonen. Smart, ikke sant?
Og apropos smart; om kort tid får vår hummus og pesto lokk på seg som du kan ta av og på. Dermed holder maten seg lenger, og det er bra for både lommeboka og miljøet.
Å innovere er gøy – nesten like gøy som å jobbe med bærekraftig landbruk! Vi i Grønne Folk stortrives med begge deler, og vi gleder oss til fortsettelsen.